sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Sunnuntain juttuja

Hetki aikaa kirjoitella kun isäntä tiiraa Suomen jääkiekkopeliä :-) Perjantaina pääsin oikein ravintolaan syömään pihviä ystävänpäivän kunniaksi, nam, oli syntisen hyvää. On taas ollut mukava viikonloppu, ihan parasta kun on saanut kahtena aamuna nukkua pitkään kullan kainalossa kun sekin on ollut vapaalla.  Eilen aamuna ja tänä aamuna samat kuviot kunhan sängystä raskii ylös kömpiä niin laahustaa keittiöön aamupalaa nakertamaan. Sitten reipas kävelylenkki ja salille, ihan parhautta viikonlopuissa. Sunnuntain kunniaksi söinkin aamupalaksi ruisleipää ja kanamunaa :-) Arkiaamujen rutiini on kaurapuurosotku eli kaurapuuro jossa on seassa gojimarjoja, chia-siemeniä ja raejuustoa, joskus lisäksi vielä jotain muutakin, esim. siemensekoitusta. Niin ja heti herättyä ensin ainakin lasillinen vettä kitusiin ja mahdollisesti sitä psylliumjauhetta jonka sekoitan veteen. Aamupuuron kanssa menee mulla kourallinen pillereitä eli yleensä monivitamiini, vihreä tee-tabletit, c-vitamiini, spiruliinatabletit ja omegakapseli. Siinähän sitä onkin nielemistä ja olenkin harkinnut dosetin ostoa johon saisi viikon pillerit laitettua, kätevää :-)


Salitreenin "ympärillä" käytän noita eväitä eli Sportlife Nutritionin tuotteita, treenilaturina on siis tuo Kerosene. Muitakin latureita olen kokeillut, mutta ne on maistuneet ihan hirveille, itseasiassa taitaa yksi muun merkkinen avattu purnukka lojua kaapissa, ei vaan mene kurkusta alas. Treenin aikana en ole aiemmin mitään muuta juonut kuin vettä mutta nyt hankin tuota BCAA:ta. En tähän tuoteselosteita tms. laita, googlettamallahan tietoa löytyy jos jotakin kiinnostaa. Mutta noi molemmat on tosi hyvän makuisia. Palkkarina mulla on Xtreme recovery, suklaan makuinen, joka on oikein hyvää, ei liian makeaa :-)

Perjantai mulla oli välipäivä salista, mutta eilen ja tänään treenattiin miehen kanssa ihan täysillä :-) Eilen oli luvassa haukkareita ja ojentajia, lisäksi innostuin treenaamaan lopuksi olkapäätkin.
Ekana tein hauiksia eli tavallisia hauiskääntöjä käsipainoilla ja ilokseni sain todeta, että jaksoin kuin jaksoinkin tehdä jopa 10 kilon painoilla kolme sarjaa. Joskus kesällä mulla tuli jonkinlainen revähdys tms. käsivarteen, joka oli kuukausia kipeä ja vaikutti mm. hauiksen treenaamiseen ja vipareiden tekemiseen mutta nyt voi pitkästä aikaa ruveta kokeilemaan painojen lisäystä, jeij. Hauiskääntöjen jälkeen testasin salin uutta scottpenkkiä mutta ei soveltunut mulle :-/ vanha parempi, onneksi se vielä ainakin salilta löytyy. Lopuksi tein haukkareille ihan uutta liikettä jonka isäntä neuvoi, en ollut ennen tehnyt enkä muista nähneenikään mutta ihan toimiva juttu oli, ehkä joskus kuvaa siitä kun ei kirjoittamalla osaa selittää :-)
Ojentajille samaa jumppaa kuin ennenkin, tosin nyt tein "vain" neljä eri liikettä eli taljassa narulla ja vastaotteella tangolla ja dippiä penkillä.
Lopuksi niitä olkapäitä. Tein pystypunnerrusta käsipainoilla, tuossa tullut kehitystä kun jaksoinkin isommilla painoilla kuin aiemmin


Ja sitten vipareita sivulle ja takaolkapäitä koneessa


Tuon ylläolevan liikkeen teen yleensä hiukan seisoma-asennossa koska istuen olen mielestäni liian alhaalla jolloin jännittyy niska. Muutenkin varsinkin noissa olkapääliikkeissä meinaa niskat jännittyä liikaa. Hyvä treenireissu kuitenkin oli ja hyvä mieli tuli. Kuten tänäänkin kun kävin treenaamassa koivet. Miehen ohjeistamana teinkin etureidet ensin eli


Tuo on meidän salin uusi etureisilaite joka onkin paljon parempi kuin edeltäjänsä. Tuon jälkeen tein hack-kyykkyä koivet kapealla isännän vahtimana. Olen onnekas, että mulla löytyy tuollainen konkari, tsemppari ja neuvonantaja kotoa :-) (Tosin välillä olen sellaisella tuulella, etten ota neuvoja vastaan...) Isännällä on kroppa siinä kunnossa, että pienellä viilauksella voisi mennä ihan just kisaamaan mutta ei kuulemma mene :-/
Takaisin asiaan, noitten jälkeen tein askelkyykkyä smithissä ja takareisilaitetta. Sitten minipainolla maastavetoja smithissä.



Lopuksi pohkeille pumppia :-)


Edes pohkeissa mulla on vähän voimaa, mutta ne on eri paria.. Mun pohkeet siis. Toinen pohje(lihas) on sellainen pitkulan mallinen, toinen on "lyhempi" ja nätimpi :-)

Viimeksi laitoin blogiin kuvan ostamistani lehdistä ja täytyy kertoa, että uusi Probody oli oikein hyvä sisällöltään tällä kertaa, siinä oli esimerkiksi kaverini miehen kirjoittama juttu vihreistä ruoka-aineista. Jutussa mainittiin mm. parsakaali jota minä mutustan päivittäin ja se on hyvää ja sisältää paljon hyviä ainesosia, vitamiineja jne. Myöskin lehdessä ollut olkapääjuttu oli tosi hyvä. Tämän lyhykäisen salikokemuksen perusteella olen havainnut, että varsinkin (nuoret) miehet veivaavat vipareita ihan hirmuvauhtia ja isoilla (?) painoilla. Tuo ei välttämättä ole ihan tarkoituksenmukaista kun liikkeet olisi viisaampaa tehdä hitaammin ja hyvällä tekniikalla ja tuntumalla, siten että lihas pysyy jännityksessä kokoajan. Lehdessä oli myös vinkkejä leuanvedon harjoittelemiseen ja juttu Oona Tolppasesta, Oonalla onkin sellainen kroppa jonka huolisin itsellenikin. Bodytreenissä oli juttua makeanhimosta ja sen selättämisestä, minäkin voin allekirjoittaa ohjeita joita jutussa oli mainittu. Se että syö säännöllisesti ja sopivia määriä kerralla, syö joka aterialla proteiinia, juo runsaasti/tarpeeksi vettä. Nuo jutut on tärkeitä, siten verensokerikin pysyy tasaisena. Mulla makeanhimo vähentynyt huomattavasti, eikä ainakaan viime aikoina ole tehnyt tiukkaakaan jättää työpaikalla kahvihuoneen herkut syömättä.
Nyt iltapalarahkaa mussuttamaan ja unta odottamaan, aamulla kohti työmaata tietenkin. Mukavaa viikkoa kaikille <3

p.s tänään kuulin, että yksi kaveri oli eksynyt tänne mun blogiin ja antoi hyvää palautettakin joten taidan jatkaa näitä tarinointejani :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti